Şehrazat'ın babası. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Taraf gazetesi, ntvmsnbc, Hürriyet Daily News ve Radikal gazetelerinde çalıştı. Yazıları yerli ve yabancı pek çok gazete, dergi ve internet sitesinde yayınlandı. Halen Ahval ve Foreigner.fi gazetelerine yazılar yazmaktadır. Tanrıların Şatosu, Tarihin Gölgesinde Kalanlar ve Nasıl Bitcoin Zengini Olunur? isimli üç kitabı bulunmaktadır. Fenerbahçe ve Steelers taraftarıdır.
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği Bölümünden mezun oldu. Birtv bünyesinde yapılan 32.Gün’de stajyer olarak meslek hayatına başladı. Star Tv, medyakronik, Taraf Gazetesi, Haberdar, T24, Grihat gibi televizyon ve haber sitelerinde çalıştı. Yayınlanmış iki kitabı var. Ahmet Kaya hayranı, Halk Müziği ve Özgün müziğin sıkı takipçisi. Fatma Zehra ve Emine isimlerinde iki kız çocuğu var.
Dersim'li araştırmacı-yazar, 1980 ve 1990'lı yıllarda siyasi nedenlerle sıkıyönetim mahkemeleri ve DGM'de yargılandı, işkence gördü, uzun süre hapis yattı (17.5 yıl). Çeşitli medya organlarında çalıştı, köşe yazarlığı yaptı. Dersim ve Alevi meselesiyle ilgili yazı ve kitapları uzun süre tartışıldı. Sağlıklı, işleyen bir demokrasinin ancak geçmişle yüzleşerek inşa edilebileceği şiarıyla 2007 yılında Toplumsal Olayları Araştırma ve Yüzleşme Derneği (Yüzleşme Derneği) adında bir STK'nın kuruluşuna öncülük etti, barış, demokrasi, askeri vesayet, ekolojik sorunlar, din ve inanç özgürlüğü eksenli çok sayıda sivil toplum etkinliğinde yer aldı. Bir kız çocuğu babası olan Solgun'un yayınlanmış kitapları:
Cihangir'de bir ev (Öyküler, 2003)
-Duvarlara inat (Karikatürler, 2005)
-Gitmek/Kırılma öyküleri, 2006)
-Alevilerin Kemalizmle Imtihanı (Araştırma, 2008)
- Dersim... Dersim... Yüzleşmezsek Hiçbir Şey Geçmiş Olmuyor (Araştırma, 2010)
-Alevilerin Kemalizmle Imtihanı (Araştırma, genişletilmiş baskı, 2011)
-Gayrıresmi Cumhuriyet (Araştırma, 2012)
-Alevi Sorunu: Nereden nereye (Yazı ve söyleşiler, 2014)
-Demeyin Anama, İçerideyim (Anı, tanıklık, 2017)
-90'larda Mahpus Olmak (Anı, tanıklık, 2018)
-Kırılma/Yüzleşme öyküleri (Öyküler, 2019)
-Yara/Yıllar Sonra Dersim-E-Book (Anı, tanıklık, 2020)
Gazete Davul’da yazarlık yapan Deniz Zengin, İstanbul Beşiktaş ilçesinde doğdu. Yüksek lisansını Türkiye'de bitirdi. Doktora çalışmasını Finlandiya’da tamamladı. Aynı zamanda “Boşanma öncesi Arabuluculuk” konulu çalışmalara imza attı. Türkiye ve Kuzey Avrupa evlilik süreçleri hakkında makaleleri olan ve terapi hizmeti veren köşe yazarımız Zengin, çeşitli eğitimlerle aile, arabuluculuk, boşanma konusunda seminerler vermeye de devam etmektedir.
E-posta: kaya.gokhankara@gmail.com
Yazar ve Şair Gökhan Yavuzel,
''Sahipsiz Şiirler'' ve ''Katiller Hep Yalnızdır'' isimli kitaplarıyla Türkiye'de ve Kıbrıs'ta çok satanlar listesine girdi.
Çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış Kültür-Sanat içerikli yazıları, kısa öykü, deneme ve şiirleri bulunmaktadır.
Toplumun sosyal sorunlarına karşı muhalif kimliğiyle biliniyor.
Son süreçte yaşadığı baskılar ve hukuksuzluklar sonunda yurtdışına iltica etmiş ve gerekli sanat çalışmalarına sürgünde devam etmektedir. PEN üyesidir.
İşçi kökenli sendikal aktivist,yazar… Sendikal hareket içinde (1985-2015)yöneticilik yaptı.
Türkiye’de ilk kez “İşyeri Endüstri İlişkileri Kurullarının” oluşturulmasını sağladı. Bu konuyu AB ile yapılan bir ortak proje ile Türkiye düzeyinde anlattı.
Halen endüstri ilişkileri alanında danışmanlık yapıyor. Sol ve demokrat siyaset çerçevesinde yönetici olarak parti çalışmaları oldu.
Taraf ve Haberdar gazetelerinde yazdı.