Hayal kurmanın yaşı ve sınırı yoktur. Peki, insanoğlu hayal kurmayı unutursa ne olur? Yazımıza konu olan film seyirciye bu konuda empati yapma fırsatı veriyor.
Konu: Bastian babasıyla ve okulla sorunları olan bir çocuktur. Kahramanımız bir gün okuldaki çocukların zorbalıklarından kaçarken, kitapçıya giriverir. “Bitmeyecek Öykü” adlı gizemli kitap ilgisini çeker. Kitapçı izin vermeyince, kitabı gizlice alır ve okulun tavan arasında gizli gizli okumaya başlar. Kitapta değişik yaratıklardan oluşan “Fantazya” adındaki bir diyarın “hiçlik” tarafından yok edilmesi anlatılıyordur. Bastian okudukça kitabın bir parçası olduğunun farkına varmaz.
Filmin seyirciyle buluşma zamanı oldukça eski olsa da, çekildiği döneme göre başarılı bir yapım. Dostluk, aile, umut, kitap gibi her dönem güncelliğini koruyan kavramların işlendiği filmin Michael Ende imzalı çok satan bir kitabı da var. Kitap, hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifle okuyabileceği bir eser.
Yönetmen: Wolfgang Petersen
Senarist: Wolfgang Petersen, Herman Weigel, Michael Ende
Oyuncu: Noah Hathaway, Barret Oliver, Tami Stronach
Nazende Bahar