Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebine dikkat çekilmek için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaların ardından Ebru Timtik’in kaldırıldığı Bakırköy Sadi Konuk hastanesinin bahçesinde bekleyen Volkan Çeşme ve Erkan Munar’ı gözaltına alındı.
Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebine dikkat çekilmek için Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde basın açıklaması düzenlendi.
Açıklamaya Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TAYAD), Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Timtik’in yakınları ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Ayrıca “Ebru ve Aytaç’ın talepleri kabul edilsin” ve “Halkın avukatları tahliye edilsin” yazılı dövizler açılarak “Adil yargılanma haktır” ve “Ebru, Aytaç yaşasın” sloganları atıldı.
Açıklamanın ardından hastane bahçesinde beklenmesi engellendi. Yapılan görüşmelerin ardından 5 kişinin beklenmesine izin verilirken Direnişler Meclisinden Volkan Çeşme ile Erkan Munar gözaltına alındı.