Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP’den gelen Cumhur İttifakı’na katılım teklifi için kararını açıklıyor.
Erbakan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Milli Görüş davası 90 yaşında olmasına raÄŸmen Ä°stanbul surlarına önüne hak dava uÄŸrunda koÅŸup gelen Ensari’nin davasıdır. Bu dava Kudüs esaret altındayken ben nasıl gülebilirim diyebilen Selahattin Eyyübi’nin davasıdır, Sultan Fatih’in davasıdır.
Yeniden Refah Partimiz, 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi belirleyici bir güç olarak giriyor. ‘Film bitmedi, daha yeni baÅŸlıyor’ demiÅŸtik. Ä°ÅŸte Yeniden Refah Partisi’nin geldiÄŸi nokta bizleri haklı çıkarmaktadır. Milli Görüş davası kıyamete kadar baki kalacaktır. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir.”
NE OLMUÅžTU?
AKP Genel Başkanvekillerinin geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi’ne yönelik ziyaretlerinin ardından ittifaka katılım için 30 maddelik teklif gündeme gelmişti. Yeniden Refah’ın 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin AK Parti tarafından kabul edildiği iddia edilmişti. Sonrasında iktidar kanadından yapılan açıklamalarda bu iddia yalanlanmıştı.