Bu sabah yazar Temel Demirel, gazeteci Hakan Gülseven, Taylan Kulaçoğlu’nun kız kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun da aralarında olduğu 24 kişi İsimsizler Hareketi’ndeki tweetleri nedeniyle gözaltına alındı.
Yazar Temel Demirer “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınırken, Sibel Özbudun Demirer Twitter’dan paylaşım yaparak, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.
Az önce 3. Sulh ceza hakimliği arama emriyle evimizi badan polisler Temel Demirel’i gözaltına aldılar.
— Sibel Özbudun Demirer (@OzbudunSibel) September 25, 2020
Demirer, 2018 yılında da HDP’li bazı yöneticilerle birlikte gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Demirer’e “illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığı” gerekçesiyle “örgüt yöneticisi” suçlaması yöneltilmişti.
Gazeteci Hakan Gülseven İsimsizler Hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Gülseven, “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Yine gidiyoruz!
— Hakan Gülseven (@gulsevenhakan) September 25, 2020
TAYLAN KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine de polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı.
Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu.
Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi.
20 tane polis bastık gözaltına alınıyorum evden
— Özen Kulaçoğlu (@ozenimo) September 25, 2020
Gazeteci Zeynep Kuray’ın da evine baskın düzenlendiği, ancak Kuray’ın evde olmadığı öğrenildi.