FotoÄŸraf: AA
Gazeteci Ä°smail Saymaz, Kulp Kaymakamı Burak Akeller’in cuma namazı için gittiÄŸi camide, hayatını kaybeden askerler için dua okumayan Bahçelievler Camisi’nin imamını darbettiÄŸi iddialarını bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, MHP’nin genç kaymakamlar üzerindeki elinin İçiÅŸleri Bakanlığı bünyesindeki milliyetçi ve ülkücü yoÄŸunlaÅŸmayı ortaya koyduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Kulp olayı, Cumhur Ä°ttifakı’ndaki kırılganlığı dışa vurdu” dedi.
Gazeteci İsmail Saymaz, Diyarbakır’da askerler için dua okumayan cami imamının ilçe kaymakamı tarafından darbedildiği iddiasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Saymaz, Sözcü’de yayımlanan “Kaymakam imam kavgası” baÅŸlıklı yazısında, MHP’nin genç kaymakamlar üzerindeki elinin İçiÅŸleri Bakanlığı bünyesindeki milliyetçi ve ülkücü yoÄŸunlaÅŸmaya iÅŸaret etti.
“Kulp olayı, Cumhur Ä°ttifakı’ndaki kırılganlığı dışa vurdu” diyen Saymaz, AKP ve MHP arasındaki gerilimin bir ayağında Kürt sorunu diÄŸer ayağında Sinan AteÅŸ soruÅŸturması olduÄŸunu ifade etti.
Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ä°ktidar Sinan Ateş’teki tutuklamalarla MHP’ye bıçağın ucunu göstermiyor deÄŸil. Ancak gerilim 31 Mart sonrasına ötelenmiÅŸ görünüyor.
AK Parti 31 Mart sonrası Anayasa’yı değiştirmek için DEM’in oyuna ihtiyaç duyduğunda Cumhur İttifakı’ndaki örtülü gerilim açık bir çatışma halini alabilir.
İşte, o gün…
Kulp’taki bir camide imamla kaymakamın kavgası Ä°slamcılarla milliyetçilerin kapışmasına dönebilir.”