İran’da Mahsa Jîna Amini eylemlerine katıldığı için ikinci kez idama mahkum edilen rapçi Tumac Salihi hakkındaki idam kararı Yüksek Mahkeme tarafından bozuldu. Kararı, şarkıcının avukatı duyurdu.
Tumac Salihi, İran’daki Mahsa Amini eylemlerine şarkılarıyla destek veren sanatçılardan biriydi. Salihi’nin avukatlarından Emir Reisiyan X’teki paylaşımında, İran Yüksek Mahkemesi’nin Salihi’nin idam kararını bozduğunu ve yeniden yargılanmasına karar verdiğini duyurdu.
Salihi’nin ekibi tarafından yönetilen X hesabından yapılan paylaşımda, “Herhangi bir geçerli yasal gerekçe olmaksızın ve yalnızca eleştirel görüşlerini ifade ettiği ve protestocu insanların seslerini desteklediği için hapsedildi… Devam eden tutukluluğunun hiçbir hukuki dayanağı yoktur ve bir an önce serbest bırakılarak büyük ailesinin yanına teslim edilmelidir” denildi.
Salihi, geçen sene de idam cezasına mahkum edilmiş ancak ceza 6 yıl 3 ay hapse çevrilmişti.
100’ü aşkın sanatçıdan idam cezasına çarptırılan Tumac Salihi için çağrı